Simplu, delicios, la îndemâna oricui!
INGREDIENTE:
- ouă 8 bucăți,
- zahăr tos 200 g,
- făină albă de grâu 200 g,
- pudră de cacao 100 g,
- sare iodată un praf,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- praf de copt cu șofran 1 plic,
- oțet 1 linguriță,
- cacao 100 g,
fructe de pădure cca. 200 g.
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă.
- Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
- Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat.
- Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție.
- Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao. Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază 😉 În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii 😀 Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor.
- Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade 😉 După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia 😉
- Eu nu am mai avut timp 😀 nici măcar un zahăr pudră deasupra, de poze pentru prezentare finală, ce să mai spun 😀 Spor și poftă bună! 😉
(Visited 26 times, 1 visits today)