Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec bicolor cu fructe de pădure

panacris
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 12 porții
 Simplu, delicios, la îndemâna oricui! 
 
 
 
INGREDIENTE:
 
  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • pudră de cacao 100 g,
  • sare iodată un praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • oțet 1 linguriță,
  • cacao 100 g,
    fructe de pădure cca. 200 g.
 
MOD DE PREPARARE:
  • Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. 
  • Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
  • Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat.
  • Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție.
  •  Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao.  Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază 😉 În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii 😀 Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor.
  •  Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade 😉 După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia 😉 
  • Eu nu am mai avut timp 😀 nici măcar un zahăr pudră deasupra, de poze pentru prezentare finală, ce să mai spun 😀 Spor și poftă bună! 😉
 
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.