Fursecurile, turta dulce, biscuții și celelalte uscături ce au rămas de sărbători, nu le putem da deoparte, se pot recicla într-un mod tare plăcut papilelor gustative.
INGREDIENTE:
- Fursecuri/turtă dulce/ biscuți cca. 400 g,
- Lapte 50 ml,
- Unt 250 g,
- Zahăr pudră 50 g,
- Pudră de roșcove 50 g,
- Sirop de căpșuni 4 linguri.
Pentru umplutură:
- Vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.
MOD DE PREPARARE:
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.
Apoi se adaugă laptele, untul moale, și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.
Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.
Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.
Bilele obținute se așează pe un platou, se lasă la rece până a doua zi 😉 Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători.
Spor și poftă bună!