Fursecurile, turta dulce, biscuții și celelalte uscături ce au rămas de sărbători, nu le putem da deoparte, se pot recicla într-un mod tare plăcut papilelor gustative.

INGREDIENTE:

  • Fursecuri/turtă dulce/ biscuți cca. 400 g,
  • Lapte 50 ml,
  • Unt 250 g,
  • Zahăr pudră 50 g,
  • Pudră de roșcove 50 g,
  • Sirop de căpșuni 4 linguri.

Pentru umplutură:

  • Vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.

 

MOD DE PREPARARE:

Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.

img_0173 img_0174

Apoi se adaugă laptele, untul moale, și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.

img_0177

Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.

img_0180

Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.

img_0176 img_0179 img_0182

Bilele obținute se așează pe un platou, se lasă la rece până a doua zi 😉 Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători.

Spor și poftă bună!

img_0181 img_3209 img_3210 img_3213

(Visited 3 times, 1 visits today)