Tot în urma provocării Weekend cu spor, am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti urzicile, pilaf cu urzici și ciuperci 😉 Mi-a rămas pe retină, și nu se putea să nu testez. Chiar mi-a plăcut, sper să fie și pe placul Zmeișorilor 😉 Dar o să rămână în meniul de post, de fapt în meniul de primavera 😉
INGREDIENTE:
- Urzici cca. 300 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde 2 fire,
- Morcov 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
- Orez cca. 200 g,
- Apă rece 600 ml,
- Ciuperci champignon brune 2 bucăți mari, cca. 100 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Verdeață.
MOD DE PREPARARE:
- Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi 😉
- Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 min la foc mic, acoperit.
- Între timp se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt.
- După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit.
- După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul.
- Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață.
- Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.
- Spor și poftă bună!
(Visited 252 times, 1 visits today)
Category: