Provocarea Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasia, cu al său minunat blog, http://www.stefyharnicutza.ro,continuă și în această lună.
Draga noastră Laura, https://casutalaurei.ro/retete-culinare/, gazda lunii iunie, ne-a propus, salate hrănitoare ( chiar pe gustul nostru!),
- Salate hrănitoare:
http://casutalaurei.ro/salate-hranitoare/
- înghețate, granite și sorbet:
http://casutalaurei.ro/inghetata-granita-sorbet/
- șiiiiii retete cu carne tocata –
http://casutalaurei.ro/retete-cu-carne-tocata-maruntaie-or…/
De această dată am plecat de aici și am preparat o salată minunată, http://casutalaurei.ro/salate-hranitoare/, cu ingrediente bine stabilite de ani de zile, doar că eu m-am jucat un picuț. O combinație reușită! P.S: Zmeul Mijlociu, a savurat salata din plin 😉 Chiar a și pozat-o și a trimis-o în eter, nu știu unde și cui, cert e că a fost savuroasă și savurată;)
Spor și poftă bună
INGREDIENTE:
- Mix de fasole (albă, roșie și năut) 1 conservă,
- Castraveți proaspeți 2 bucăți,
- Roșie 1 bucată,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ulei de măsline extravirgin cca. 50 ml,
- Oțet din vișine cca. 50 ml,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Pentru decor și savoare:
- Chives, cepșoară verde, mai multe fire,
- Vlăstari de năut verde 2 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
- Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător.
- Ceapa și castraveții se curăță de coajă, se feliază, și se adaugă în mix-ul de fasole.
- Roșia se spală și se taie cubulețe, apoi se împrietenește cu ingredientele de mai sus.
- Salata se asezonează cu oțet, sare și ulei de măsline.
- „Bunăciunea” se ornează după gustul și priceperea fiecăruia 😉 Spor și poftă bună!
Mmm, arata bestial, eu prepar salata asta iarna dar asa cu legume de vara arata wow.
Mulțumesc Laura. O provocare reuștită 😉 O rețetă nouă și savuroasă! 😉