Provocarea Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasia, cu al său minunat blog,  http://www.stefyharnicutza.ro,continuă și în această lună.

Draga noastră Laura, https://casutalaurei.ro/retete-culinare/, gazda lunii iunie, ne-a propus, salate hrănitoare ( chiar pe gustul nostru!),

  • Salate hrănitoare:

http://casutalaurei.ro/salate-hranitoare/

  • înghețate, granite și sorbet:

http://casutalaurei.ro/inghetata-granita-sorbet/

  • șiiiiii retete cu carne tocata –

http://casutalaurei.ro/retete-cu-carne-tocata-maruntaie-or…/

De această dată am plecat de aici   și am preparat o salată minunată, http://casutalaurei.ro/salate-hranitoare/, cu ingrediente bine stabilite de ani de zile, doar că eu m-am jucat un picuț. O combinație reușită! P.S: Zmeul Mijlociu, a savurat salata din plin 😉 Chiar a și pozat-o și a trimis-o în eter, nu știu unde și cui, cert e că a fost savuroasă și savurată;)

Spor și poftă bună

INGREDIENTE:

  • Mix de fasole (albă, roșie și năut) 1 conservă,
  • Castraveți proaspeți 2 bucăți,
  • Roșie 1 bucată,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 50 ml,
  • Oțet din vișine cca. 50 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Pentru decor și savoare:
  • Chives, cepșoară verde, mai multe fire,
  • Vlăstari de năut verde 2 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător.
  • Ceapa și castraveții se curăță de coajă, se feliază, și se adaugă în mix-ul de fasole.
  • Roșia se spală și se taie cubulețe, apoi se împrietenește cu ingredientele de mai sus.
  • Salata se asezonează cu oțet, sare și ulei de măsline.
  •  „Bunăciunea” se ornează după gustul și priceperea fiecăruia 😉 Spor și poftă bună!

 

(Visited 43 times, 1 visits today)