INGREDIENTE
- Șira spinării tăiată în 2 bucăți.
Pentru marinadă:
- ulei de măsline 500 ml,
- vin alb demisec 2000 ml,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- usturoi 5-6 căței,
- foi de dafin 4-5 bucăți,
- cimbru sălbatic de pădure,
- rozmarin,
- sare aromată a la Panacris,
- portocale 5 bucăți.
Pentru fript:
- slănină afumată cca. 50 g,
- usturoi 1 căpățână,
- ulei de măsline,
- vin alb demisec.
MOD DE PREPARARE:
- Șira spinării se curăță și se așează într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox.
- Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit.
- Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.
- După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă.
- Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc.
- Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 180 de minute.
- Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 42 times, 1 visits today)
Category: