Pana Cristina Iuliana- Retete

Friptură de miel

panacris
Recipe by
cca. 300 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 240 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți.

Pentru marinadă:

  • ulei de măsline 500 ml,
  • vin alb demisec 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • usturoi 5-6 căței,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • rozmarin,
  • sare aromată a la Panacris,
  • portocale   5 bucăți.

Pentru fript:

  • slănină afumată cca. 50 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec.

MOD DE PREPARARE:

  • Șira spinării se curăță și se așează într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox.
  • Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit.
  • Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.
  • După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă.
  • Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc.
  • Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 180 de minute.
  • Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde 😉
  • Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.