INGREDIENTE
- pișcoturi 300 g,
- mascarpone 250 g,
- friscă Montare D’Oro 250 g,
- dulceață de lapte 100 g,
- cafea concentrată 200 ml,
- gelatină 1 plic,
- cacao pudră pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
- Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă.
- Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj ( se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)
- După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone, dulceața de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
- Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea rece, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
- Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
- Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
- Spor și poftă bună!
(Visited 91 times, 1 visits today)