Pana Cristina Iuliana- Retete

Tiramisu cu dulceață din lapte 

panacris
Recipe by
cca. 180 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 5 min | Servings: cca. 8 porții

INGREDIENTE

  • pișcoturi 300 g,
  • mascarpone 250 g,
  • friscă Montare D’Oro  250 g,
  • dulceață de lapte 100 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • gelatină 1 plic,
  • cacao pudră ptr decor.

MOD DE PREPARARE:

  • Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă.
  • Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj ( se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)
  • După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone, dulceața de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Într-un vas se așează un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea rece, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
  •  
  • Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
  • Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.