INGREDIENTE

  • pișcoturi 300 g,
  • mascarpone 250 g,
  • friscă Montare D’Oro  250 g,
  • dulceață de lapte 100 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • gelatină 1 plic,
  • cacao pudră ptr decor.

MOD DE PREPARARE:

  • Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă.
  • Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj ( se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)
  • După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone, dulceața de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Într-un vas se așează un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea rece, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
  •  
  • Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
  • Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 5 times, 1 visits today)