O fel principal satios si tare simplu! Si nu uita: “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”
INGREDIENTE:
- ciuperci champignon brune 1000 g,
- ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
- ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
- sare de mare,
- piper proaspăt măcinat,
- boie de ardei 3 linguri,
- amidon din porumb 3 linguri,
- smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
- apă cca. 100 ml,
- vin alb de masa cca. 350 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile curăţate se taie grosier.
- Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.
- Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.
- După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.
- Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.
- Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.
- Spor şi poftă bună!
- P.S. Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul 😉 După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! 😉
(Visited 80 times, 1 visits today)
Category: