Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciuperci brune cu sos de vin

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 4 portii

O fel principal satios si tare simplu! Si nu uita: “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”

INGREDIENTE:

  • ciuperci champignon brune 1000 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăţi mari,
  • ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boie de ardei 3 linguri,
  • amidon din porumb 3 linguri,
  • smântână vegetala 3 linguri ( în perioada de dulce se poate înlocui cu smântână grasă!),
  • apă cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 350 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile curăţate se taie grosier.
  • Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic.
  • Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute.
  • După ce s-au înmuiat ciupercile şi evaporat vinul, se asezonează de boia, amestecându-se până se înglobează, şi se mai lasă la gătit la foc mic, până ce omogenizăm amidonul cu smântâna şi apa.
  • Amestecul de amidon se toarnă în fir subţire peste ciuperci, amestecându-se continuu ca să nu se facă cocoloaşe, atenţie, trasă deoparte de pe foc.
  • Apoi se pune la gătit încă minim 3 minute, cât sosul să devină catifelat.
  • Spor şi poftă bună!
  • P.S. Pentru începători, pare un pic complicată ultima parte cu amidonul 😉 După prima experienţă, va fi din ce în ce mai bine! 😉

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.