Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. 😀 Astept evaluariile voastre! 😉 Spor si pofta buna!
INGREDIENTE:
- conopida 1 bucata de cca. 500 g,
- branza albastra Blue Village cca. 250 g,
- sare Hymalaya 1 lingura,
- boia dulce ½ lingurita,
- fistic cca. 100 g,
- mix de salata verde.
MOD DE PREPARARE:
- Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la CrockPot cca. 90 minute pe modul High.
- Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se aseaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se aseaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade.
- Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.
- Spor si pofta buna!
(Visited 65 times, 1 visits today)
Category: