Pana Cristina Iuliana- Retete

Conopida cu branza albastra si fistic

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 4 portii

Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. ­čśÇ┬á ┬áAstept evaluariile voastre! ­čśë Spor si pofta buna!

INGREDIENTE:

  • conopida 1 bucata de cca. 500 g,
  • branza albastra Blue Village cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • boia dulce ┬Ż lingurita,
  • fistic cca. 100 g,
  • mix de salata verde.

MOD DE PREPARARE:

  • Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la CrockPot cca. 90 minute pe modul High.
  • Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se aseaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se aseaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade.
  • Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.
  • Spor si pofta buna!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.