Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. 😀   Astept evaluariile voastre! 😉 Spor si pofta buna!

INGREDIENTE:

  • conopida 1 bucata de cca. 500 g,
  • branza albastra Blue Village cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • boia dulce ½ lingurita,
  • fistic cca. 100 g,
  • mix de salata verde.

MOD DE PREPARARE:

  • Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la CrockPot cca. 90 minute pe modul High.
  • Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se aseaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se aseaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade.
  • Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.
  • Spor si pofta buna!
(Visited 1 times, 1 visits today)