Un desert minunat, de post, puţin dulce! 😉 Nu-i aşa de greu cum pare! După prima încercare, o să-l repetaţi curând! 😉 Spor şi poftă bună!
Aaaa si nu uitati;) “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”
INGREDIENTE:
-
perle de tapioca 300 g,
-
apă rece 1000 ml,
-
lapte de orez SanoVita 1000 ml,
-
smantana vegetala Montare d’oro 500 ml,
-
zahăr brun 3 linguri,
-
esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță,
-
esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.
PENTRU SOS:
-
dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml,
-
apă rece cca. 500 ml,
-
gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.
PENTRU DECOR:
-
căpşuni,
-
frunze de mentă.
MOD DE PREPARARE:
-
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.
-
Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.
-
Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.
-
Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.
-
Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.
-
Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.
-
Spor și poftă bună.
-