Pana Cristina Iuliana- Retete

Budincă din perle de tapioca cu dulceaţă de căpşuni

Avatar photo
Recipe by
cca. 40 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 12 portii

Un desert minunat, de post, puţin dulce! 😉 Nu-i aşa de greu cum pare! După prima încercare, o să-l repetaţi curând! 😉 Spor şi poftă bună!

Aaaa si nu uitati;)  “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”

INGREDIENTE:

  • perle de tapioca 300 g,

  • apă rece 1000 ml,

  • lapte de orez SanoVita 1000 ml,

  • smantana vegetala Montare d’oro 500 ml,

  • zahăr brun 3 linguri,

  • esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță,

  • esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.

PENTRU SOS:

  • dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml,

  • apă rece cca. 500 ml,

  • gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.

PENTRU DECOR:

  • căpşuni,

  • frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:

  • Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.

  • Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.

  • Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.

  • Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.

  • Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.

  • Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.

  • Spor și poftă  bună.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.