Budincă din perle de tapioca cu dulceaţă de căpşuni
Un desert minunat, de post, puţin dulce! 😉 Nu-i aşa de greu cum pare! După prima încercare, o să-l repetaţi curând! 😉 Spor şi poftă bună!
Aaaa si nu uitati;) “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”
INGREDIENTE:
perle de tapioca 300 g,
apă rece 1000 ml,
lapte de orez SanoVita 1000 ml,
smantana vegetala Montare d’oro 500 ml,
zahăr brun 3 linguri,
esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță,
esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.
PENTRU SOS:
dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml,
apă rece cca. 500 ml,
gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.
PENTRU DECOR:
căpşuni,
frunze de mentă.
MOD DE PREPARARE:
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.
Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.
Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.
Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.
Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.
Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.
Spor și poftă bună.