Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!
INGREDIENTE:
- ghebe conservate în sare cca. 500 g,
- carne tocată amestec cca. 500 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- cartof 1 bucată mare,
- ulei de măsline,
- ouă 4 bucăți,
- făină albă de grâu 4-5 linguri,
- usutori 1 linguriță,
- pesmet 2-3 linguri,
- verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)
MOD DE PREPARARE:
- Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentru a se desăra.
- Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei.
- După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.
- Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin, ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele.
- Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și eventual puțină sare.
- Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute.
- Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare 😀 așa de bine mirosea.
- Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.
- Poftă bună!
(Visited 96 times, 1 visits today)
Category: