Pana Cristina Iuliana- Retete

Guguluf cu ghebe si carne tocata

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 12 portii

Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!

INGREDIENTE:

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • carne tocată amestec cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ulei de măsline,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • usutori 1 linguriță,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)

MOD DE PREPARARE:

  • Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentru a se desăra.
  • Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei.
  • După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.
  • Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin, ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și eventual puțină sare.
  • Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute.
  • Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare 😀 așa de bine mirosea.
  • Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.
  • Poftă bună!

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.