Mno, tot mi-a rămas rubarbă după ce am preparat o prăjitură minunată. Iar am dat căutare pe site, cu cuvântul cheie rubarbă, șiii, surpriză, în afară de nenumărate prăjituri, a apărut și ciorbița Simonei, cu pitoance și rubarbă 😉 Pfff minunată, am zis, așa că zis și făcut, doar că am înlocuit ciupercile cu cărniță! Mulțumesc pentru idee! 😉 Promit că o să o probez și cu pitoance! 😉
INGREDIENTE:
- Pulpă de vită cca. 600 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Morcovi 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde 2 fire,
- Fasole verde păstăi cca. 250 g,
- Păstârnac rădăcină ½ bucată,
- Pătrunjel rădăcină ½ bucată,
- Apio 1 tijă,
- Țelină rădăcină cca. 50 g,
- Gulie albă ½ bucată,
- Rubarbă 3 tije,
- Leuștean proaspăt ½ legătură,
- Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
- Ulei de floarea soarelui presat la rece Sanovita cca. 2 linguri,
- Sare de mare cu mirodenii cca. 10 g,
- Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
- Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi se scoate din apa care a fiert, se adaugă în amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 50 minute, neacoperit. Spre finalul fierberii se asezonează ciorba cu sare, piper, boia, verdețurile și rubarba curățată, tocată mărunt lăsându-se la gătit la foc mediu, încă cca. 15 minute.
- Cioba se servește fierbinte alături de ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia!
- Spor și poftă bună.
(Visited 57 times, 1 visits today)
Category: