Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorbă de văcuță cu rubarbă

Avatar photo
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 12 portii

Mno, tot mi-a rămas rubarbă după ce am preparat o prăjitură minunată. Iar am dat căutare pe site, cu cuvântul cheie rubarbă, șiii, surpriză, în afară de nenumărate prăjituri, a apărut și ciorbița Simonei, cu pitoance și rubarbă 😉 Pfff minunată, am zis, așa că zis și făcut, doar că am înlocuit ciupercile cu cărniță! Mulțumesc pentru idee! 😉 Promit că o să o probez și cu pitoance! 😉

INGREDIENTE:

  • Pulpă de vită cca. 600 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Fasole verde păstăi cca. 250 g,
  • Păstârnac rădăcină ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină ½ bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Țelină rădăcină cca. 50 g,
  • Gulie albă ½ bucată,
  • Rubarbă 3 tije,
  • Leuștean proaspăt ½ legătură,
  • Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece Sanovita cca. 2 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii cca. 10 g,
  • Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi se scoate din apa care a fiert, se adaugă în amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 50 minute, neacoperit. Spre finalul fierberii se asezonează ciorba cu sare, piper, boia, verdețurile și rubarba curățată, tocată mărunt lăsându-se la gătit la foc mediu, încă  cca. 15 minute.
  • Cioba se servește fierbinte alături de ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia!
  • Spor și poftă bună.

 

(Visited 51 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.