- Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! 😉
- L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie 😉 Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika 😀 :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta 😀
- Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc 😀 :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki 😀 vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre 😀 :))
- Gata cu vorba, că intru în butiul cu melancolie 😀 :))))
INGREDIENTE:
- branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
- smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
- telemea de capra/oaie 50 g,
- castraveti proaspeti 4 bucati,
- usturoi 4 catei,
- ulei de masline 50 ml,
- sare cca. 1 lingurita.
MOD DE PREPARARE:
- Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.
- Usturoiul se curata si se toaca marunt.
- Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.
- Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.
- Spor si pofta buna!
(Visited 17 times, 1 visits today)
Category: