Pana Cristina Iuliana- Retete

Sos tzatziki a la Panacris

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 15 min | | Servings: cca. 6 portii
  • Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! 😉
  • L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie 😉 Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika 😀 :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta 😀
  • Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  😀 :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki 😀 vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre 😀 :))
  • Gata cu vorba, că intru în butiul cu melancolie 😀 :))))

INGREDIENTE:

  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
  • telemea de capra/oaie 50 g,
  • castraveti proaspeti 4 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml,
  • sare cca. 1 lingurita.

MOD DE PREPARARE:

  • Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.
  • Usturoiul se curata si se toaca marunt.
  • Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.
  • Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.
  • Spor si pofta buna!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.