- Nu lipsesc în nici o toamnă din cămara Zmeilor! Aromați și gustoși! 😉
INGREDIENTE
- gogoșari cca. 5000 g,
- morcovi 2 – 3 bucăți,
- țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
- hrean 2-3 bucăți,
- mărar uscat,
- coriandru boabe 1 linguriță,
- boabe de muștar 2 lingurițe,
- boabe de ienupăr 4-5 bucăți,
- cimbru uscat 1 lingură,
- Frunze de vișin,
- foi de dafin 4-5 bucăți,
- sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
- miere 1 lingură/litru de lichid,
- oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.
MOD DE PREPARARE:
- Gogoșarii se spală, se taie în sferturi, se curăță de cotoare și semințe, apoi se lasă în apă rece.
- Se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă gogoșarii.
- Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic.
- Se montează în borcane gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean.
- Deasupra se aşează câteva frunze de vişin.
- După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte.
- Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.
- Răbdare, spor și succes! >:D<
(Visited 107 times, 1 visits today)