• Nu lipsesc în nici o toamnă din cămara Zmeilor! Aromați și gustoși! 😉

INGREDIENTE

  • gogoșari cca. 5000 g,
  • morcovi 2 – 3 bucăți,
  • țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
  • hrean 2-3 bucăți,
  • mărar uscat,
  • coriandru boabe 1 linguriță,
  • boabe de muștar 2 lingurițe,
  • boabe de ienupăr 4-5 bucăți,
  • cimbru uscat 1 lingură,
  • Frunze de vișin,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
  • miere 1 lingură/litru de lichid,
  • oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.

MOD DE PREPARARE:

  • Gogoșarii se spală, se taie în sferturi, se curăță de cotoare și semințe, apoi se lasă în apă rece.
  • Se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă gogoșarii.
  • Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic.
  • Se montează în borcane gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean.
  • Deasupra se aşează câteva frunze de vişin.
  • După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte.
  • Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.
  • Răbdare, spor și succes! >:D<

 

(Visited 9 times, 1 visits today)