M-a inspirat de la Miha, https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-umplute-cu-cascaval-la-multicooker-crock-pot-express-cu-gatire-sub-presiune-91313.html, la sugestia ei le-am umplut cu mozzarella 😉
Au fost de mare efect, mai bune decât banalele chiftele marinate 😀 😉
INGREDIENTE:
Pentru chifteluțe:
- Carne tocată (porc+vită) cca. 500 g,
- Ou 1 bucată,
- Usturoi 3 căței
- Sare de mare 1 linguiță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Mozzarella 100 g.
Pentru sosul de rosii:
- Sos de roșii cu ardei a la Panacris cca. 800 ml (roșii, ardei kapia, ceapă galbenă, ulei si sare!)
- Muștar 1 lingură
- Cimbru uscat 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Se pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
- Cu mâinile umezite se formează chiftelulțele, în mijlocul căreia se pune câte o bucată de mozzarella.
- În vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital, se așează chifteluțele, se răstoarnă peste ele sosul de roșii cu ardei, muștarul, cimbrul se amestecă ușor și se lasă la gătit pe funcția HIGH timp de 3 ore.
- Se servesc fierbinți cu garniture preferată.
- Spor și poftă bună!
(Visited 272 times, 1 visits today)
Category: