Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele umplute cu mozarella la CrockPot

panacris
Recipe by
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 3 ore | Servings: cca. 8 portii

 

M-a inspirat de la Miha, https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-umplute-cu-cascaval-la-multicooker-crock-pot-express-cu-gatire-sub-presiune-91313.html, la sugestia ei le-am umplut cu mozzarella 😉

Au fost de mare efect, mai bune decât banalele chiftele marinate 😀 😉

INGREDIENTE:

Pentru chifteluțe:

  • Carne tocată (porc+vită) cca. 500 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Usturoi 3 căței
  • Sare de mare 1 linguiță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Mozzarella 100 g.

Pentru sosul de rosii:

  • Sos de roșii cu ardei a la Panacris cca. 800 ml (roșii, ardei kapia, ceapă galbenă, ulei si sare!)
  • Muștar 1 lingură
  • Cimbru uscat 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pun într-un castron încăpător carnea tocată, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
  • Cu mâinile umezite se formează chiftelulțele, în mijlocul căreia se pune câte o bucată de mozzarella.
  • În vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital, se așează chifteluțele, se răstoarnă peste ele sosul de roșii cu ardei, muștarul, cimbrul se amestecă ușor și se lasă la gătit pe funcția HIGH timp de 3 ore.
  • Se servesc fierbinți cu garniture preferată.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.