Am plecat de la rețeta Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmesan, a lui Rocsy.
Dar în cămară am dat peste o conservă de castane de apă, pe care o tot amân să o consum, am zis de ce nu???, asta că ciupercile s-au epuizat 😉 Recunosc, că e prima oară când gust castane de apă, doar coapte am mâncat 😉 Interesant 😉 Am fost intrebata ce sunt castanele de apa, am adus acum si lamuriri 😉 aici Sunt de fapt un fel de tuberculi, adica tot cartofi 😉
INGREDIENTE:
- Mușchiuleț de porc 1 bucată cca. 350 g,
- Castane de apă 1 conservă,
- Roșii cherry cca. 150 g,
- Ketchup cu curry picant,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Sare de mare cu mirodenii 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce ½ linguriță,
- Usturoi pudră 1 linguriță,
- Oregano uscat 1 lingurită.
MOD DE PREPARARE:
- Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se programează pe funcția HIGH, se setează timpul de gătire de 3 ore și se pornește gătirea lentă.
- Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, pudra de usturoi, oregano, boiaua de ardei dulce, sarea și piperul.
- După 1 oră de gătire, se unge cu sosul obținut, mușchiulețul pe toate părțile.
- Se adaugă castanele de apă din conserve, scurse de lichid și roșiile cherry întregi și se lasă la gătit în continuare la HIGH ptr cca. 2 ore.
- Serviti muschiuletul feliat cu castane, roșii, garnitura preferată și deasupra stropiți cu sosul rămas în oală.
- Spor și poftă bună!
(Visited 183 times, 1 visits today)
Category: