Pana Cristina Iuliana- Retete

Mușchiuleț de porc cu castane de apă și roșii cherry

panacris
Recipe by
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 3 ore | Servings: cca. 4 portii

 

Am plecat de la rețeta Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmesan, a lui Rocsy.

Dar în cămară am dat peste o conservă de castane de apă, pe care o tot amân să o consum, am zis de ce nu???, asta că ciupercile s-au epuizat 😉 Recunosc, că e prima oară când gust castane de apă, doar coapte am mâncat 😉 Interesant 😉 Am fost intrebata ce sunt castanele de apa, am adus acum si lamuriri 😉 aici  Sunt de fapt un fel de tuberculi, adica tot cartofi 😉

INGREDIENTE:

  • Mușchiuleț de porc 1 bucată cca. 350 g,
  • Castane de apă 1 conservă,
  • Roșii cherry cca. 150 g,
  • Ketchup cu curry picant,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Sare de mare cu mirodenii 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce ½ linguriță,
  • Usturoi pudră 1 linguriță,
  • Oregano uscat 1 lingurită.

MOD DE PREPARARE:

  • Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de curent, apoi se programează pe funcția HIGH, se setează timpul de gătire de 3 ore și se pornește gătirea lentă.
  • Într-un bol se amestecă ketchup-ul, uleiul, pudra de usturoi, oregano, boiaua de ardei dulce, sarea și piperul.
  • După 1 oră de gătire, se unge cu sosul obținut, mușchiulețul pe toate părțile.
  • Se adaugă castanele de apă din conserve, scurse de lichid și roșiile cherry întregi și se lasă la gătit în continuare la HIGH ptr cca. 2 ore.
  • Serviti muschiuletul feliat cu castane, roșii, garnitura preferată și deasupra stropiți cu sosul rămas în oală.
  • Spor și poftă bună!
  •    

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.