- Am poftit de mult timp la tortul/prăjitura cu morcovi. Acum i-a venit timpul pentru testare în bucătăria Panacris 😉 Gaby, mulțumesc pentru inspirație
INGREDIENTE:
- Morcovi 2 bucăți cca. 350 g,
- Bucăți de ananas din compot cca. 250 g,
- Ulei de floarea soarelui cca. 120 ml,
- Ouă de găină 2 bucăți,
- Zeamă din compotul de ananas cca. 50 ml.,
- Zahăr vanilinat 1 plic
- Zahăr brun 300 g,
- Scorțișoară rasă 1 linguriță,
- Nucșoară rasă ½ limguriță,
- Făină alba de grâu cca. 260 g,
- Praf de copt 1plic,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Nuci măcinate 4 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- În vasul mixerului se pun ouăle, zahărlș, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.
- Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.
- În alt vas se amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.
- În crema de mai sus se adaugă ingredientele uscate, se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă morcovul ras, ananasul bucăți.
- În vasul ceramic al aparatului Crock Pot-4,7L Digital se pune o bucata mare de hartie de copt care să ajungă și pe pereții vasului. Se toarnă compoziția, se pune capacul, se setează aparatul la programul High, timp 2 ore și 30 minute. Atenție la fiecare 30 de minute, se rotește vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.
- Cand timpul a expirat se oprește aparatul și mai lasa blatulîin vas, fără capac, 10-15 minute, apoi apucând de marginile hârtiei de copt se transferă pe un gratar și se lasă la răcit.
- Se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se servește simplu sau cu o cream/inghețată de sezon!
(Visited 40 times, 1 visits today)