Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort de morcov la slow cooker a la Gaby

panacris
Recipe by
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 2 ore si 30 minute | Servings: cca. 8 portii

INGREDIENTE:

 

  • Morcovi 2 bucăți cca. 350 g,
  • Bucăți de ananas din compot cca. 250 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 120 ml,
  • Ouă de găină 2 bucăți,
  • Zeamă din compotul de ananas cca. 50 ml.,
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Zahăr brun 300 g,
  • Scorțișoară rasă 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ limguriță,
  • Făină alba de grâu cca. 260 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Nuci măcinate 4 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • În vasul mixerului se pun ouăle, zahărlș, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.
  • Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.
  • În alt vas se amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.
  • În crema de mai sus se adaugă ingredientele uscate, se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă morcovul ras, ananasul bucăți.
  • În vasul ceramic al aparatului Crock Pot-4,7L Digital se pune o bucata mare de hartie de copt care să ajungă și pe pereții vasului. Se toarnă compoziția, se pune capacul, se setează aparatul la  programul High, timp 2 ore și 30 minute. Atenție la fiecare 30 de minute, se rotește vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.
  • Cand timpul a expirat se oprește aparatul și mai lasa blatulîin vas, fără capac, 10-15 minute, apoi apucând de marginile hârtiei de copt se transferă pe un gratar și se  lasă la răcit.
  • Se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se servește simplu sau cu o cream/inghețată de sezon!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.