- Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu creamă de vanilie! Mi-am adus aminte de faimoasele rulouri preparate mereu de sărbători, mai ales de Crăciun, că doar atunci, aveau acces, bunicile la osânza pentru aluat fraged.
- Și tot așa mi-am adus aminte că am achiziționat o grămadă de forme pentru rulouri și cornete, pe care încă nu le-am trecut prin proba focului:D, adică folosit 😉 Le-a venit rândul, dar așa ca o gospodină modernă și mereu pe fugă, am folosit un aluat de foietaj gata preparat 😉 Iar crema, am fentat-o și pe ea, cu ajutorul budincii de vanilie de la Dr. Oetker! 😉
- Daaa, uneori mai trișez și eu, dar măcar recunosc! 😉 Cum spuneam e o rețetă pentru gospodinele moderne, pe repede înainte!
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Aluat foietaj Morărița cca. 800 g,
- Forme de cornete 10 bucați,
- Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
- Gălbenuș de ou 1 bucată.
Pentru cremă:
- Lapte 500 ml,
- Budincă de vanilie Dr. Oetker 1 plic,
- Zahăr brun 4 linguri,
- Esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 1 lingură,
- Unt grăsime 85% 150 g.
Pentru ornat:
- Zahăr pudră vanilinat Dr. Oetker 2-3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.
- Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei 😉 după cum are fiecare, prin bucătărie 😉
- Cu încredere se începe rularea fâșiilor de aluat pe fiecare formă de cornet, în parte. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul 😀 și o să fiți tare încânate de rezultatul final.
- După ce ați terminat cu toate cornetele, pe care le-ați așezat cuminți în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! 😉
- Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 180 grade.
- Cât se răcesc cornetele se prepară crema.
- Într-o cratiță cu fund gros, în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte, la foc mediu.
- Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.
- Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o creamă de consistența unei smântâni mai groase.
- Untul la temperatura camerei, se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.
- Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare 😀 avantajul este că numai trebuie să curățați punga 😀 😉 dezavantajul este, că, vom contribui la poluare:(
- Cornetele umplute cu creama de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.
- Spor și poftă bună! 😉
- Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z 😉 Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! 😉
(Visited 656 times, 1 visits today)