• Am văzut în preajma Crăciunului aceste rulouri umplute cu creamă de vanilie! Mi-am adus aminte de faimoasele rulouri preparate mereu de sărbători, mai ales de Crăciun, că doar atunci, aveau acces, bunicile  la osânza pentru aluat fraged.
  • Și tot așa mi-am adus aminte că am achiziționat o grămadă de forme pentru rulouri și cornete, pe care încă nu le-am trecut prin proba focului:D, adică folosit 😉  Le-a venit rândul, dar așa ca o gospodină modernă și mereu pe fugă, am folosit un aluat de foietaj gata preparat 😉 Iar crema, am fentat-o și pe ea, cu ajutorul budincii de vanilie de la Dr. Oetker! 😉
  • Daaa, uneori mai trișez și eu, dar măcar recunosc! 😉 Cum spuneam e o rețetă pentru gospodinele moderne, pe repede înainte!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Aluat foietaj Morărița cca. 800 g,
  • Forme de cornete 10 bucați,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată.

Pentru cremă:

  • Lapte 500 ml,
  • Budincă de vanilie Dr. Oetker 1 plic,
  • Zahăr brun 4 linguri,
  • Esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 1 lingură,
  • Unt grăsime 85% 150 g.

Pentru ornat:

  • Zahăr pudră vanilinat Dr. Oetker 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.
  • Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei 😉 după cum are fiecare, prin bucătărie 😉
  • Cu încredere se începe rularea fâșiilor de aluat pe fiecare formă de cornet, în parte. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul 😀 și o să fiți tare încânate de rezultatul final.
  • După ce ați terminat cu toate cornetele, pe care le-ați așezat cuminți în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! 😉
  • Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 180 grade.
  • Cât se răcesc cornetele se prepară crema.
  • Într-o cratiță cu fund gros,  în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte, la foc mediu.
  • Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.
  • Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o creamă de consistența unei smântâni mai groase.
  • Untul la temperatura camerei, se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.
  • Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare 😀 avantajul este că numai trebuie să curățați punga 😀 😉 dezavantajul este, că, vom contribui la poluare:(
  • Cornetele umplute cu creama de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.
  • Spor și poftă bună! 😉
  • Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z 😉 Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! 😉
  •  

 

 

 

(Visited 263 times, 1 visits today)