- O ciorbiță super bună în orice anotimp!
INGREDIENTE:
- pulpă de vită 650 g,
- ceapă galbenă 1 bucată mare,
- ardei gras 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui 1 lingură,
- morcovi 2 bucăți medii,
- pătunjel rădăcină 1 bucată medie,
- țelină rădăcină 1 felie de cca. 50 g,
- gulie o felie de cca. 50 g,
- păstărnac 1/2 bucată medie,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- foaie de dafin,
- leuștean proaspăt,
- roșii tocate în bulion 1 bircan de cca 400 g,
- scoici (paste făinoase mărunte) cca 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere.
- Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin ulei și apă.
- Se curăță toate zarzavaturile și se taie cubulețe, se adaugă apoi la amestecul de ceapă și ardei, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se completeaz cu cca. 2 litri de apă rece, lăsându-se la fiert la foc mic, neacoperit cca. 25 de minute.
- După ce carnea de vită s-a fiert, se scoate din zeama care a fiert, se mai mărunțește dacă e nevoie și se pune în ciorba de legume, se adaugă roșiile cu bulion, leuștean tocat mărunt, scoicile lăsându-se la fiert împreună cca. 15 minute pentru a se împreuna gusturile.
- Se servește fierbinte cu ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 26 times, 1 visits today)
Category: