• O ciorbiță super bună în orice anotimp!

INGREDIENTE:

  • pulpă de vită 650 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • morcovi 2 bucăți medii,
  • pătunjel rădăcină 1 bucată medie,
  • țelină rădăcină 1 felie de cca. 50 g,
  • gulie o felie de cca. 50 g,
  • păstărnac 1/2 bucată medie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • leuștean proaspăt,
  • roșii tocate în bulion 1 bircan de cca 400 g,
  • scoici (paste făinoase mărunte) cca 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere.
  • Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin ulei și apă.
  • Se curăță toate zarzavaturile și se taie cubulețe, se adaugă apoi la amestecul de ceapă și ardei, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se completeaz cu cca. 2 litri de apă rece, lăsându-se la fiert la foc mic, neacoperit cca. 25 de minute.
  • După ce carnea de vită s-a fiert, se scoate din zeama care a fiert, se mai mărunțește dacă e nevoie și se pune în ciorba de legume, se adaugă roșiile cu bulion, leuștean tocat mărunt, scoicile lăsându-se la fiert împreună cca. 15 minute pentru a se împreuna gusturile.
  • Se servește fierbinte cu ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 11 times, 1 visits today)