- Tot a venit primăvara, vorba vine, și au apărut urizicile. Mâncarică de urzici transformată! Vă asigur că e foarte savuroasă! Spor la treabă!
INGREDIENTE:
- urzici cca. 500 g,
- ciuperci cca. 300 g,
- sare iodată,
- usturoi,
- ceapă verde,
- ulei de măsline,
- mălai cca. 2 linguri,
- făină albă de grâu cca. 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt.
- Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei.
- Se adaugă urzicile, ciupercile, curățate și tăiate fideluțe, apă cca. 350 ml, lăsându-se la fiert cca. 10 minute.
- Spre finalul fierberii, se asezonează de sare, apoi se adaugă o mână de mălai, se lasă cca. 5 minute, la clocot.
- În final se leagă mâncărica cu puțină făină dizolvată în apă rece, lăsându-se vreo 2 clocote, la fiert.
- Spor și poftă bună!
(Visited 157 times, 1 visits today)