Pana Cristina Iuliana- Retete

Urzici cu ciuperci

  • Tot a venit primăvara, vorba vine, și au apărut urizicile. Mâncarică de urzici transformată! Vă asigur că e foarte savuroasă! Spor la treabă!

INGREDIENTE:

  • urzici cca. 500 g,
  • ciuperci cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • usturoi,
  • ceapă verde,
  • ulei de măsline,
  • mălai cca. 2 linguri,
  • făină albă de grâu cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt.
  • Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei.
  • Se adaugă urzicile, ciupercile, curățate și tăiate fideluțe, apă cca. 350 ml, lăsându-se la fiert cca. 10 minute.
  • Spre finalul fierberii, se asezonează de sare, apoi se adaugă o mână de mălai, se lasă cca. 5 minute, la clocot.
  • În final se leagă mâncărica cu puțină făină dizolvată în apă rece, lăsându-se vreo 2 clocote, la fiert.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.