- Un desert rapid și tare gustos, dulce acrișor, de data asta, pe gustul meu!
INGREDIENTE:
- foi de plăcintă 1 pachet,
- ulei de cocos cca. 200 g,
- fructe de pădure cca. 500 g (din congelator sau proaspete),
- zahăr brun SanoVita 4 linguri,
- tort gelee (gelatină roșie) Dr. Oetker 1 plic,
- zahăr pudră vanilinat,
- fistic mărunțit cca. 50 g,
- zahăr cu aroma de rom Dr. Oetker 1 plic.
MOD DE PREPARARE:
- Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.
- Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de fruucte de pădure și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament.
- Se procedează la fel cu celelalte foi. Rulourile obținute se ung cu ulei de cocos, apoi se presară fisticul mărunțit și zahărul cu aroma de rom.
- Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.
- După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se calde sau reci.
- Spor și poftă bună!
(Visited 89 times, 1 visits today)