- Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! 😉 Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! 😉 Așa că împart cu voi acest pește super fain! 😉
- Multumesc Tarancuta Din Romania pentru produsul de bază al rețetei, file de novac!
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- File de novac cca. 1000 g,
- Praz 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Morcovi baby cca. 300 g,
- Cartofi roșii 4 bucăți,
- Roșii 2 bucăți,
- Ceapă verde 4 fire,
- Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Vin alb demiesc cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așează ca un pat într-un vas specia pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
- Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
- Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.
- Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.
- Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.
- Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.
- Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.
- Spor și poftă bună!
(Visited 938 times, 1 visits today)
Category: