• Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! 😉 Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! 😉 Așa că împart cu voi acest pește super fain! 😉
  • Multumesc Tarancuta Din Romania pentru produsul de bază al rețetei, file de novac! 
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • File de novac cca. 1000 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 300 g,
  • Cartofi roșii 4 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demiesc cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așează ca un pat într-un vas specia pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
  • Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
  • Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.
  • Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.
  • Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.
  • Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.
  • Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.
  • Spor și poftă bună!

   

(Visited 200 times, 1 visits today)