- Oricum sunt preparate, la cuptor, tigaie, grill sau grătar sunt la fel de gustoasee! P. S.până să fac poza frumoasă de prezentare, ciupercuțele s-au evaporatttt! 😉 Așa că m-am conformat cu vegetalele din preajmă! 😉
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Coaste de miel cca. 2000 g,
- Usturoi 4-5 căței,
- Sare de mare aromatizată cu rozmarin, busuioc, cimbru, busuioc cca. 2 lingurițe,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ulei de măsline cca. 3 linguri.,
- Muștar 3 linguri,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Ceapă verde 4 fire,
- Usturoi verde 4 fire,
- Bere blondă cca. 500 ml,
- Vin alb demisec cca. 350 ml,
- Lămâie 1 bucată mare.
Pentru ciuperci:
- Ciuperci champignon cca. 500 g,
- Kaiser cca. 100 g,
- Cașcaval cca. 100 g,
- Cimbru cca. 1 lingură,
- Ulei de măsline 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-o tavă termorezistentă.
- Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.
- Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste coastele aromatizate.
- Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
- Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline, bacon-ul cubulețe și
- cașcavalul ras.
- Apoi se pun de jur, împrejurul coastelor aromatizate, împeună cu felii de lămâie, pentru a se obține aroma dulce-acrișoară.
- Se acoperă tava și se dă la gătit cca. 6o minute la foc mediu, cca. 180 grade.
- Apoi se descoperă și se mai lasă la copt, pentru a prinde crustă cca. 10 minute pe fiecare parte.
- Spor și poftă bună!
(Visited 23 times, 1 visits today)
Category: