• Oricum sunt preparate, la cuptor, tigaie, grill sau grătar sunt la fel de gustoasee! P. S.până să fac poza frumoasă de prezentare, ciupercuțele s-au evaporatttt! 😉 Așa că m-am conformat cu vegetalele din preajmă! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Coaste de miel cca. 2000 g,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Sare de mare aromatizată cu rozmarin, busuioc, cimbru, busuioc cca. 2 lingurițe,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline cca. 3 linguri.,
  • Muștar 3 linguri,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Bere blondă cca. 500 ml,
  • Vin alb demisec cca. 350 ml,
  • Lămâie 1 bucată mare.

Pentru ciuperci:

  • Ciuperci champignon cca. 500 g,
  • Kaiser cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Cimbru cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-o tavă termorezistentă.
  • Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.
  • Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste coastele aromatizate.
  • Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
  • Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline, bacon-ul cubulețe și
  • cașcavalul ras.
  • Apoi se pun de jur, împrejurul coastelor aromatizate, împeună cu felii de lămâie, pentru a se obține aroma dulce-acrișoară.
  • Se acoperă tava și se dă la gătit cca. 6o minute la foc mediu, cca. 180 grade.
  • Apoi se descoperă și se mai lasă la copt, pentru a prinde crustă cca. 10 minute pe fiecare parte.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 2 times, 1 visits today)