- Un fel principal tare sățios! Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Piept de pui cca. 1000 g,
- Ceapă verde 3 bucăți,
- Ardei verde 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ulei cca. 3 linguri,
- Apă cca. 400 ml,
- Vin alb demisec cca. 300 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Usturoi pudră 1 lingură,
- Muștar pudră 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.
- Într-un vas încăpător, cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.
- Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele, apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.
- Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.
- Ca și garnitură puteți opta pentru piure, orez, cartofi fierți, legume sau chiar paste! 😉
- Spor și poftă bună! 😉
(Visited 52 times, 1 visits today)
Category: