• Un fel principal tare sățios! Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Ceapă verde 3 bucăți,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei cca. 3 linguri,
  • Apă cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Usturoi pudră 1 lingură,
  • Muștar pudră 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.
  • Într-un vas încăpător, cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.
  • Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele,  apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.
  • Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.
  • Ca și garnitură puteți opta pentru piure, orez, cartofi fierți, legume sau chiar paste! 😉
  • Spor și poftă bună! 😉

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)