- Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate 😉
- Nu am considerat, până acum, că e ceva special, dar dând timpul înapoi, mi-a dat seama, că de fiecare dată, omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei, are ingrediente variate și versatile 😉
- Daaaa și sâmbăta, mereu fac o revizie în frigider, încerc să reciclez „resturile de mâncare” 😉
- Așa că m-am hotărât să vă aduc Omleta de Weekend nr. 1 😉
- Vor urma omlete fără număr, fără număr! 😉
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Ouă 8 bucăți,
- Ceapă verde 4 fire,
- Ardei gras verde ½ bucată,
- Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Friptură de pui cca. 100 g,
- Cârnat gros afumat 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.
- Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă 😉 și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
- Friptura de pui și cârnatul, mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu.
- Apoi se adaugă ouăle, bătute, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
- Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
- Spor și poftă bună!
(Visited 82 times, 1 visits today)