- Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate 😉
- Omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei, are ingrediente variate și versatile 😉
- Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină 😉
- Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor.
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Ouă de gâscă 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ardei gras verde 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Cubulețe de bacon cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă 😉 și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
- Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
- Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
- Spor și poftă bună!
(Visited 627 times, 1 visits today)
Category: