• Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate 😉
  • Omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei,  are ingrediente variate și versatile 😉
  • Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină 😉
  • Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ouă de gâscă 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei gras verde 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cubulețe de bacon  cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă 😉 și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
  • Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
  • Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 24 times, 1 visits today)