Pana Cristina Iuliana- Retete

Parada finală – Cutia misterelor martie

Parada finală – Cutia misterelor martie

No Comments
 Am ajuns la finalul lunii martie a anului 2016 în provocarea Cutia misterelor inițiată de Cerasela BadrEl-Din și la propunerea minunatei Anca Ban Roman am fost ”unsă” gazda acestei luni, care e plină de aniversări în familia mea, plus că în acest an am celebrat și Paștele.
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul 😉.
Multumesc tuturor pentru minunatele preparate, dulci sau sărate, sincer nu mă așteptam să fie așa de multe preparate, mai ales că ulterior am constat că am propus o listă costisitoare. Dar totul s-a încheiat cu bine. Ei și acum să trec la defilare cu minunatele preparate fisticoase.
Draga Maria Zambetania, a adus două rețete dulci, pline de veselie, verzi și fisticoase. Un adevărat regal. Mulțumesc tare mult, fată veselă și minunată. P.S. Tare mult aș vrea să ne cunoaștem și face to face 😉
Draga de Lulu, Lubita Iancu, a avut de asemenea o lună plină de evenimente, dar și-a găsit puțin timp să ne aducă un toort colorat și fisticos. Multumesc doamna mea dragă.
Drăgălașa Laura Din, pe care am reușit să o cunosc personal, s-a întrecut pe sine, și a adus trei preparate care de care mai delicioase, salată, fel principal și un desert fisticos. Mulțumesc tare mult fată frumosă.
Ei, artileria grea, draga Simona Georgescu. Initial a preparat un aperitiv, ce nu prea se încadra în lista propusă de mine, dar am creat o sețiune special pentru astfel de preparate, cu acordul Ceraselei si al Mariei. A revenit în forță, răpindu-și din timpul ei prețios și a adus alte trei preparate tare minunate și delicioase. Multumesc tare mult Simonel. P.S. Și cu Simona ne cunoaștem în ”carne și oase”, este o fată deosebită. :-*
Draga de Anca Ban Roman, m-a propus să fiu gazdă acesată lună, așa că a răspuns și ea la provocare cu două preparate tare savuroase și sățioase, de fel principal. Multumesc tare mult Anca. Ei și uite că și cu Anca m-am văzut la una dintre întâlnirile noastre. Ești minunată! :-*
Draga de Margareta Cismasu, a răspuns provocării tot cu două preparate de fel principal, dintre care unul a aterizat în secțiunea special, în afara provocări, iar celălalt preparat fisticos, e de propbat. Mulțumesc tare mult draga doamna.

Scumpa de Laura Nechita, a adus pe ultima sută de metri, o surpriză, deobicei pe ea o așteptam cu dulcegării, dar de data asta a adus un chec aperitiv, numai bun de probat;) Mulțumesc tare mult că ți-ai făcut timp să onorezi și această provocare.

Ei, m-am străduit și eu cum am putut, după ce am citit de două ori lista cu ingredient propusă de mine, mi-am dat seama că e cam greu să îmbini toate ingredientele, deși nu cred că ar fi imposibil :D, ca să poți obține un preparat deosebit de fisticos.Am preparat duoă feluri principale fisticoase din carne de rață, iepurele nu l-am prins, a fugit prea tare 😀 și un desert ce se poate preapara chiar și de fetele începătoare.
Așa și mai am o secțiune specială, în afara provocări un aperitiv preparat de Simona și un fel principal de Margareta, Vă mulțumesc și pentru aceste două preparate savuroase:
9 10351310_10201568226323012_6979452881482016101_n 10649466_10209075100495225_4303410346489147772_n 12920407_1057838690955539_897839137350119047_n anca ban roman cartofi anca ban roman laura din salata laura din lulu tort margareta cismasu rata margareta cismasu maria bomboane piept de rata panacris pulpe de rata panacris retete fisticoase martie 2016 sectiune cheesecake simona georgescu inghetata simona georgescu pate simona georgescu supa tort simona
Mulțumesc fetelor pentru participare, în ciuda faptului că lista a fost costisitoare. Sper că va plăcut această provocare fisticoasă. Să ne vedem cu bine în următoarele provocări. Propun pentru luna aprilie pe Laura Din.
(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.