• O mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână 😉

INGREDIENTE

  • pipote și inimioare de pui cca. 500 g
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • țelină 50 g,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată.
  • gulie movalie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • smântână 3 linguri,
  • piper colorat măcinat grosier

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu pipotele și inimioarele de pui, la foc mediu, cca. 30 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;).
  • Pipotele și inimioarele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, apoi se pun din nou la fiert, la foc mediu în puțină zeamă ce s-a obținut la fierberea măruntaielor.
  • Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, smântâna, apoi se asezonează de sare și piper, adăugându-se la pipotele și inimioarele fierte, amestecându-se continuu, cca. 10 minute, pentru a nu se face cocoloașe.
  • Ciulamaua se servește fierbinte cu mămăligă!
  • Spor și poftă bună! 😉
  • P.S. Imagini intermediare, nu am :P. Dar mă credeți pe cuvânt că eu am preparat ciulamaua 😀
(Visited 111 times, 1 visits today)