Pana Cristina Iuliana- Retete

Osso Buco a la Milaneze

panacris
Recipe by
cca. 130 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 90 min | Servings: 4 porții

După vreo două încercări eșuate de Osso Buco, am urmărit pas cu pas rețeta lui Tavi, mă rog cu mici modificări, dar pot spune că în sfârșit mi-a reușit, asta și datorită lui Laurențiu-Ionel, alias aparatul Philips Multi Cooker, am redus și timpul de gătire de la 3 ore la cuptor, la 2 ore la cuc, fără căldură mare în bucătărie! Cum spune Tavi: ” Osso Buco Milanese este un fel de tocanita”. Numele inseamna “oase cu gaură” sau “oase găurite”. Poarta acesta denumire datorita osului de la rasolul de vitel, plin cu maduvă, care după preparare rămâne gol. ” Sursa de inspirație aici: http://www.bucataras.ro/retete/osso-buco-milanese-7583.html

 

INGREDIENTE

  • Rasol de vită 2 felii de cca. 4-5 cm grosime,
  • Făină albă de grâu 4 linguri,
  • Ulei de măsline 6-7 linguri,
  • Unt 50 g,
  • Slănină afumată cca. 50 g,
  • Pastramă de porc afumată cca 50 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • țelină mică 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • usturoi 1 căpățână,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • oțet balsamic 1 lingură,
  • supă de vită 1 l,
  • frunze de dafin 2 bucăți,
  • cimbru uscat 1 linguriță,
  • oregano 1 linguriță,
  • roșii 4 bucăți,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat.

Pentru Gremolata:

  • coajă rasă de la o portocală;
  • coajă rasă de la o lămâie;
  • usturoi 2 căței,
  • pătrunjel verde tocat 1 lingură;
  • suc de lămâie 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți, apoi se dau prin făină, să nu fie făină în exces, după care se așează pe o farfurie.
  • Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline, apoi apasă butonul START.Feliile date prin făină se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, cca. 2-3 minute, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.
  • Uleiul rămas se aruncă, se curăță vasul și se trece la etapa următoare. Se pun la prăjit cubulețele de slănină și pastramă ( în rețeta inițială se folosea bacon-ul, eu am adaptat cu ce am avut prin frigider :D), în puțin ulei și unt, după ce s-au rumenit se adaugă ceapa,usturoiul, morcovii și telina curățate și tocate cubulețe, lăsându-se la rumenit cca. 2-3 minute. Apoi se adaugă vinul, oțetul balsamic , carnea și supa, lăsându-se la gătit, de data aceasta la programul STEW pentr 60 de minute. După cele 60 de minute se adaugă roșiil, foia de dafin și mirodeniile, lăsându-se la gătit încă 60 de minute, la același program. Gremolata se prepară astfel. Coaja rasă de portocală și lămâie, se amestecă cu usturoiul pisat și zeama de lămâie.
  • Osos Buco milaneze se servește fierbinte, peste carne punându-se o lingură de gremolata, alături de garnitura preferată: orez,cartofi, natur, piure, paste sau chiar mămăliguță.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.